Разкритие и за Кирил Петков. Имал бизнес с Плевнелиев

Става въпрос за отношения на Кирил Петков

Разкритие и за Кирил Петков. Имал бизнес с Плевнелиев | StandartNews.com

След като сутринта Тошко Йорданов заяви, че служебният финансов министър Асен Василев е бил осъден за кражба на търговска собственост, финансовият експерт на "Има такъв народ" Любомир Каримански направи разкрития и за министъра на икономиката Кирил Петков. Той му зададе въпроси за конфликт на интереси.

Каримански съобщи, че зам.-министърката на финансите Виолета Лорер осъществява наблюдение над фонда “Джереми”, докато нейният съпруг Даниел Лорер е партньор във фирма “Прайдкар”, която е партньор на Министерството на икономиката в “Джереми”, което е публична информация.

Каримански попита: "Тъй като вие сме ревностен боец, г-н министър, срещу корупцията и недопускане и конфликт на интереси в българската държава, както и ние желаем това да бъде, да кажете дали посоченият по-горе факт може да се счита за конфликт на интереси?" и "Имате ли някаква свързаност с Еллив Гури, Даниел Лорер, както и с Евгени Ангелов, икономически съветник по времето на президента Плевнелиев и председател на Българската асоциация за дялово и рисково финансиране?".

"Защо, след като поехте властта в МИ и МФ, не променихме корупционните критерии в т.нар. Фонд на фондовете, зададени от самото МФ и предполагам консултирани в Министерство на икономиката", попита още Каримански.

И заяви: "Тези критерии се зададоха по времето на Владислав Горанов с протекциите на Томислав Дончев и партньорите на Фонда са от времето на ГЕРБ. Например “Силвър лайн”, управляван от Евгени Ангелов, дали той не обира плодовете на посетите отдавна семена, възползвайки се от властта си като икономически съветник на Плевнелиев?"

Поредният въпрос беше: "Как точно се борите срещу корупционните практики и смятате ли, че Фондът на фондовете работи прозрачно по критериите на ГЕРБ и спазвани от вас?”

"Управлявах една много успешна компания, финансирана с частен капитал, в която аз съм мажоритарен собственик. Никой не може да ми се обади по телефона и да ми каже какво да правя", каза Петков. За Виолета Лорер отговори, че рядко е срещал такъв професионалист. Той разказа, че тя е работела за европейска компания над 10 млрд. евро капитал и целият борд я молел да остане да работи, а не да се върне в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай