Ангелкова вади спец план за рисковите проекти следващата седмица

Ангелкова вади спец план за рисковите проекти следващата седмица | StandartNews.com

Хасково. Транспортното министерство ще представи идната седмица специален план с конкретни стъпки, срокове и отговорници за рисковите по ОП „Транспрот" проекти. Това обяви в Димитровград транспортният министър Николина Ангелкова. Тя посочи като високорискови, такива, в които има забавяне по изпълнението, жп-проектите Първомай-Свиленград и Септември-Пловдив. От пътните проекти такива са Лот 1 на АМ "Марица" и Лот 4 на АМ"Струма". За да могат да се усвоят парите по тези проекти министърът е разпоредила ежедневен контрол по работата на терен.

Транспортният министър обяви, че до края на тази година няма риск от загуба на средства по ОП „Транспорт" , но припомни, че до края на 2015 година трябва да харчим по 100 млн. лв. на месец, за да можем да усвоим всички около 40 % или 1,5 млрд. лв., които остават до края на следващата година по програмата.

По време на инспекцията в Димитровград министър Ангелкова призова строителя на жп. надлеза в центъра на града да завърши работата си предсрочно, за да се отпуши колкото се може по-бързо движението, и даде срок до края на октомври.

Строителите докладваха, че ремонта на северната част на димитровградската гара е завършен на 70 – 80 %, след което ще се премине към южните перони. Жп. подлезът, който сега е затворен за ремонт, ще бъде открит за първия учебен ден - 15 септември, обеща фирмата-изпълнител.

Министърът обеща на кмета на града Иво Димов, че ще съдейства за придвижването на документите по прехвърляне собствеността на една от емблемите на Димитровград-Водната кула на общината.

Инспекцията показа, че 60% от жп. участъка между Димитровград и Харманли вече е готов. Министър Ангелкова изрази надежда, че линията ще бъде завършена до края на 2015 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай