Ангелкова: Ще рекламираме курортите си целево

Ангелкова: Ще рекламираме курортите си целево | StandartNews.com

София. "Разработена е национална програма за реклама през 2015г. Ще рекламираме курортите си целево. Ще поставим фокус върху културно-историческите маршрути, които преминават през територията на цялата страна, и, разбира се, традиционната реклама за планина и море". Това разкри министърът на туризма Николина Ангелкова пред Нова ТВ.

По думите й  според данните от концесионерите в трите ни най-големи курорти сезонът започва добре. "Увеличават се посещенията на български туристи. Чужденците продължават да идват- при тях също се наблюдава увеличение, включително на туристи от Турция, Гърция, Румъния, Сърбия", поясни министърът, като изтъкна, че нашите ски-курорти имат огромен потенциал и трябва да се доразвиват.

Ангелкова обясни, че един от сегментите е и голфът, който привлича висок клас туристи. Тя призна, че се наблюдава отлив на руски и украински туристи от българското Черноморие, и се очаква той да се увеличи.

Все повече българи предпочитат да почиват в чужбина, и все по-малко- у нас. Това е заключението на туроператорите. Причината е, че цените в чуждите курорти вече са по-изгодни, отколкото в големите родни курорти като Банско и Пампорово.

„Предпочитат да ходят в чужбина, защото там си и по-професионални, и по-добри ски пистите, а доколкото така и от наши клиенти знам, цените са малко по-достъпни", пояснява Здравка Чимева, собственик на туристическа агенция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай