Ангелкова с награда за принос за развитието на туризма

Ангелкова с награда за принос за развитието на туризма | StandartNews.com

Министър Николина Ангелкова получи награда за най-голям принос за развитието на туризма на Балканите по време на Конференция на междурегионалното сътрудничество в Черна гора, съобщава „Фокус".

Министър Ангелкова посочи, че конференцията се казва „Дестинацията като бранд" с идеята да се рекламират Балканите, така че да се създаде общ продукт, особено за далечни дестинации.

„След официалното откриване ми връчиха награда и признание за най-голям принос за развитието на туризма на Балканите", каза министърът и допълни, че това показва, че работата на Правителството подпомага развитието на туризма и е на прав път.

„За първи път има самостоятелно министерство на туризма и за толкова кратко време получихме такова голямо признание. Това се дължи на усилията, които полага цялото Правителство и най-вече целият бранш. Тази награда е за туристическия бранш и за всички хора, които работят в сектора", подчерта Николина Ангелкова.

Тя обясни, че през втория ден от конференцията предстоят изказвания на представители от Хърватия, Македония, Косово, Босна и Херцеговина, домакините Черна гора, Гърция, затова как всеки вижда дестинацията Балкани като общ бранд. По думите ѝ ще бъдат обсъдени различни предложения за насочване на вниманието на далечните страни като Китай, Индия, Япония, Южна Корея към Балканите.

„Имаме обща култура и традиции и е важно да се рекламираме заедно, защото заедно можем да бъдем много по-успешни", каза още министърът на туризма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай