Ангелкова с три апартамента

Близо 700 000 в 11 влога има министърката, парите са от спестявания и дарения от роднини

Ангелкова с три апартамента | StandartNews.com

Три апартамента в София и 11 влога с общо 694 347 743 лв. е обявила министърът на туризма Николина Ангелкова в имотната си декларация миналата година. Документът може да бъде видян на страницата на КПКОНПИ.
През 2017 г. Ангелкова е подсигурила дъщеря си Далия с "апартамент с гараж и прилежащи помещения" от 304 кв. м., купени за 480 000 лв. В графата произход на парите пише: "дарение от дядото". На свое име Ангелкова има два апартамента, всеки от тях с гараж. Единият е купен през 2015 г. Той е 150 квадрата, струва 210 000 лв. и за него министърката е посочила, че парите са "спестявания от заплата, дарение от родители, продажба на апартамент, продажба на автомобил". Другият - от 142 кв. м., е закупен през 2008 г. за 75 000 лв. от "дарение и собствени средства". Именно за него се появиха съмнение, че е купен на занижени цени.

Добре е премиерът Борисов да си огледа внимателно министрите, че и там има такива с имоти, каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов. И обясни, че говори за имот в София, "Овча купел", с площ от 142 кв. метра, купен за 61 хил. лв. Симеонов не спомена името на министъра, за когото говори, но посочи точния адрес, без да отчита, че това е изнасяне на лични данни. Малко по-късно се появи информацията, че министърът е Николина Ангелкова.

Един от обявените от министъра на туризма влоговете - за 10535 евро, е на дъщерята на Ангелкова Далия. Произходът на парите е дарения от роднини. Останалите влогове са на името на самата Ангелкова.
За тях министърката е обяснила, че са от спестявания и дарения от роднини.

Очаква се министър Ангелкова да даде брифинг по случая.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай