Андрей Новаков пое ГЕРБ-Благоевград

Борисов започна рокадите в партията от Пиринско

Андрей Новаков пое ГЕРБ-Благоевград | StandartNews.com

Борисов започна рокадите в партията от Пиринско

Евродепутатът Андрей Новаков е новият областен координатор на ГЕРБ-Благоевград. Това реши днес Изпълнителната комисия на управляващата партия. Рокадата е част от мерките за оздравяване на структурите, в градовете, където ГЕРБ загуби местните избори. Още в нощта на балотажа на 3 ноември лидерът Бойко Борисов заяви намерението си да направи куп промени в партията. Каза, че избирателите са наказали тези, "които не са се държали прилично" и определи някои от старите кметове на ГЕРБ като дерибеи. След "Апартаментгейт", къщата на Манолев по Сандански, Камбитов, дето играе ръченица, как да спечелим, каза тогава Борисов. Действията му не закъсняха

Новаков поема поста областен координатор на ГЕРБ-Благоевград от депутатката Даниела Савеклиева. Самата тя обаче продължава да работи за местните структури в Пиринско като областен административен секретар. Новаков е дългогодишен член на структурата на партията в Благоевград, както и бивш областен координатор на МГЕРБ. В момента той е втори мандат евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, припомниха от партията на Борисов.

Росица Димитрова става ръководител на общинската структура на партията в Благоевград, реши още ИК на ГЕРБ.
В края на следващата седмица новото ръководство ще бъде официално представено пред актива на партията в Благоевград на областно събрание. На събитието ще присъстват представители на всички общински структури на партията в Благоевградска област, както и членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Ръководството на управляващата партия направи промени в Сандански. Там Стоян Стоев става общински ръководител на структурата на мястото на бившия кмет Кирил Котев, който загуби местните избори от депутата на ВМРО Атанас Стоянов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай