Анастасов: ДПС е готово за изборите

Това заяви пред bTV новият зам.- председател на партията

Анастасов: ДПС е готово за изборите | StandartNews.com

ДПС е готово за изборите. В условията на пандемия има предизвикателства, но ще трябва да ги преодолеем. Изцяло право на президента е да определи датата за изборите и той го направи. Това заяви пред bTV новият зам.- председател на ДПС Станислав Анастасов.

"От ДПС ясно сме заявили, че колкото по-дълго стои това правителство на власт, толкова по-лошо е за държавата. Виждате какво се случва в момента в здравната система, социалната сфера, икономиката, финансите", каза той.

Изтъква, че в началото на пандемията март месец са били взети правилни решения и наистина сме се справили добре. "Но сега не бяха взети точните и адекватни мерки в абсолютно всички сфери.

Това правителство седи на инат в момента и му липсва ясна програма за развитие", категоричен бе той. "Ние ясно сме заявили какво очакваме от правителството, от президента и от председателя на НС.

От президента, независимо кой е той, искаме да бъде истински обединител на нацията, а не говорител на определени политически сили", каза Анастасов. 

Той изтъкна, че ДПС е подкрепяло ГЕРБ само за евроатлантическата и натовската ориентация на страната."Когато става въпрос за лоши мерки, за лош бюджет, за отнемане на права на хората, ДПС никога не е подкрепяло ГЕРБ.

Най-важното за нас е не дали ще влезем в коалиция и ще управляваме, а дали ще видим реализиране на нашите политики, за които говорим от 2017 г. - чист въздух, чиста вода и максимално използване на възможностите на "Зеления пакт". Това е уникална възможност, която се отваря веднъж на 100 години", завърши зам.-шефът на ДПС. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай