Алгафари посочи двата големи проблема на предстоящите избори

Всички партии говорят, че не искат да работят с Пеевски, но никой не изразява готовност да работи с Доган

Алгафари посочи двата големи проблема на предстоящите избори | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Това кой ще надделее в ДПС и ще се срине ли голямото ляво обединение са двата най-важни въпроса около предстоящите избори, сподели пред Нова телевизия пиар експертът Нидал Алгафари.

"Единият въпрос е хората на Делян Пеевски дали ще победят хората на Доган. За мен е много важно как ще се подредят в техните среди. Другият въпрос е голямото ляво обединение дали ще докара малко повече гласове и мандати, или ще се сринат още повече, защото обикновено когато се обединяват БСП се сриват", посочи Алгафари.

Като две важни условия той добави и колко и кои от по-малките формации ще влязат в Народното събрание и каква ще бъде избирателната активност.

Алгафари изтъкна, че всички партии говорят, че не искат да работят с Пеевски, но не е чул някой да изрази готовност да работи с Доган. Така или иначе обаче според него и в 51-ия парламент няма да се формира редовна власт.

Журналистът Петко Георгиев прогнозира, че е възможно при нови избори след 1-2 години да се консолидира силен проруски блок в парламента и той да вземе властта. В него биха влезли БСП, "Възраждане" и хората на президента Румен Радев, но този въпрос не седи за настоящите избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай