Събота,

Ако премиерът каже - оставаме

От: Редактор -
A
A
A

Ако премиерът каже оставаме, значи оставаме. Премиерът решава колко и до кога да бъде кабинетът. Това коментира министър Емил Димитров пред БНТ.

"Всички искат пари и искат през медиите да ги получат. Оказа се, че вече и на Русе съм кмет. Не може министърът на околната среда да е виновен за всичко", каза той.

"Аз съм готов да помогна, ако от Народното събрание ми отпуснат бюджет. Поискал съм 3 млрд. лева за другата година", каза той.

Той посочи, че не може всеки кмет, който иска да си прави кампания, да реши, че МОСВ му е кампанията.

"Не ми приятно да ми казват мутра, но аз трябва да осигуря вода за полицаите и за децата на полицаите. Имаме хора в министерството, които изнемогват", заяви екоминистърът.

По темата за пестицидите той каза, че непрекъснато намират пестициди, които са закопани тайно. "Всичко това трябва да се намери, да се изследва и да се изнесе. Имаме спешни 100 тона да бъдат изнесени. Иска се организация и технологично време", заяви министърът.

"Аз лично си върша задълженията, но не може всеки, който реши, да спуска нови. Длъжен съм да ги правя, въпреки съпротивата", каза Димитров.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички