Адемов: Проверяваме дома за стари хора в Хасково

Адемов: Проверяваме дома за стари хора в Хасково | StandartNews.com

София. В ход е проверка на дома за стари хора в Хасково. Това съобщи социалният министър Хасан Адемов пред парламентарната комисия по социална политика.

"Инцидентът в дома за стари хора в Хасково е изключително неприятен, след като станат ясни резултатите от проверката заедно с изпълнителния директор на дирекцията за социално подпомагане ще бъдат предприети и конкретни мерки, добави Адемов, цитиран от БГНЕС. Въпросът е по какъв начин се влиза в тези заведения, има нормативни документи регламентиращи това, но сигурно има и пропуски в това отношение, каза още той.

"Министерски съвет прие национален план за изпълнение на младежката гаранция. В бюрата по труда вече има лица, които да отговарят по всички въпроси, свързани с младежката гаранция. За младежката гаранция България има право да изразходва в момента национален финансов ресурс и когато бъде подписано Споразумението за партньорство и когато стартира Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси", и ще имаме възможност от Европейския социален фонд да получим тези около 50 милиона евро за младежката гаранция за 2014 година", обясни социалният министър за средствата по линия на младежката гаранция.

Сумата, която България трябва да получи през периода 2014-2020 година от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица е в размер на близо 105 милиона евро за 7-те години, уточни министърът. И уточни, че социалното министерство ще отговаря за изразходването на парите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай