Адемов: Нямаме достатъчно средства за детски надбавки

Адемов: Нямаме достатъчно средства за детски надбавки | StandartNews.com

София. „За да се изплатят детски добавки на всички деца до навършване на 20 години са необходими 1 млрд лв. годишно, точно толкова с колкото разполага социалното министерство за цяла година".Това каза социалният министър Хасан Адемов в сутрешния блок на Нова. Той коментира това дали няма да падне подоходният критерий за получаване на надбавките, който е в размер на 350 лв. за член на семейство в момента.

Наскоро вдовишките надбавки бяха увеличени до 26% от доходите на починалия съпруг, отговори министърът на въпрос на зрители.

С 50 000 души са повече хората, които се подпомагат енергийно от държавата, изтъкна Хасан Адемов.

Плоският данък няма да се променя и ще запази размера си от 10 на сто от доходите на осигурените лица, категоричен бе социалният министър. Има поляризирано мнение при управляващите за плоския данък, добави още той. И продължи с думите: "Дали плоският данък е справедлив или не – има различни виждания. Но важно е правителството да има предвидима политика".

По повод въпрос на зрителка за разликата в парите, които държавата дава на майките за раждане на първо, второ или трето дете, Адемов отговори, че това е дискриминационна мярка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай