Събота,

Адемов:Фалшиви болнични не се борят с проба-грешка

От: Редактори, кадър БНТ -
A
A
A

ГЕРБ отново използваха механизма "проба-грешка" и създадоха огромно напрежение в обществото, заяви председателят на социалната комисия в НС и депутат от ДПС Хасан Адемов в коментар на намерението да не се плаща първият ден от болничните.

Предложението не е било разгледано нито в Националния съвет за тристранно сътрудничество, нито при обсъждането на бюджета на първо четене, каза Адемов.

Според него контролът на държавните институции не е ефективен, но той не може да се замени с отнемане на правата на хората. Фалшивите болнични обаче трябва да бъдат пресечени.

"Проблемът в момента е свързан с това, че няколко институции са ангажирани в тази тема. Националната агенция за приходите събира осигурителните вноски, медицинската експертиза е на МЗ, а НОИ плаща. Тези три структури създават среда за липсата на ефективен контрол. Трябва задължително тези, които са ангажирани в рамките на НСТС да разгледат всички аспекти на проблема и да предложат работещи решения, които да има възможност да бъдат контролирани", каза Хасан Адемов.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички