90% от депутатите са настанени в нови жилища

Очакват и ремонти

90% от депутатите са настанени в нови жилища | StandartNews.com

София. Осигурени са нови жилища за над 90 % от народните представители. Това каза пред журналисти в парламента председателят на Народното събрание Михаил Миков.

„Има единични случаи, в които са взети мерки, ще бъдат довършени ремонтите и ще живеят в едни нормални условия. Става въпрос за ведомствени жилища на Народното събрание и те са негова собственост. Ремонтите се извършват за сметка на Народното събрание. Не става въпрос за луксозни ремонти, а за монтиране на контакти, където няма и такива битови въпроси. Като цяло въпросът с настаняването е решен", обясни Миков.

Изменението в закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности, известна като поправката "Янев", вероятно ще бъде отменена. В такава посока ще са разговорите още идната седмица между политическите сили. Това стана ясно още след среща на Михаил Миков с представители на работодателски организации. На разговорите присъства и социалният министър Хасан Адемов.В края на мандата си депутатите от 41-то НС, по предложение на Яне Янев , задължиха и работодатели, и директори на ЕРП-та, ВиК , енергийни дружества да декларират пред Сметната палата имуществото си. В резултат тогава, като сигнал за неразумни законодателни решения, работодателите напуснаха Националния съвет по тристранно сътрудничество (НСТС). В последния момент от текстовете отпаднаха неправителствените организации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай