9% ДДС за детските храни е подкрепа за семействата

Мярката е надпартийна, надявам се да има подкрепа от целия парламент, каза Халил Летифов

9% ДДС за детските храни е подкрепа за семействата | StandartNews.com
  • Мярката е надпартийна, надявам се да има подкрепа от целия парламент, каза Халил Летифов

Надпартийна и подкрепяща българските семейства е мярката по предложението на ДПС за редуциране на ДДС-то за детски храни и памперси за деца до 3 години на 9%. Вносителите Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски и Йордан Цонев се водеха от убеждението, че ако ние ще правим диференцирани ставки за ДДС, трябва да започнем от децата ни, коментира пред Dariknews депутатът от движението Халил Летифов.

Той припомни, че това е идея на ДПС, която чака ред цяла година, но сега вече предложението е прецизирано. "Надявам се, че след като събра подкрепа в бюджетната комисия, ще се случи същото в пленарната зала", изрази очакването си председателят на транспортната комисия. Основните ни аргументи да направим това предложение сега е коронавирусът и кризата, която настъпва, както и демографската криза, предвид, че най-големият капитал на страната ни - това са нашите деца и че, ако ние ще правим диференцирани ставки на ДДС, трябва да започнем от децата ни", заяви Летифов.

"Това бяха и мотивите на колегите ни - нашия председател Мустафа Карадайъ, г-н Пеевски и г-н Цонев, да внесат това предложение и с тези аргументи да обединят колегите в бюджетната комисия, за което искаме да им благодарим, защото извън политическата дейност, това е изключителна мярка, насочена към българските семейства и българските деца.

И смятаме, че трябва да има надпартаийна подкрепа и покрай такива, важни за всички приоритети, ние да се обединяваме. Затова сме благодарни за тази подкрепа", добави депутатът от ДПС.  "Това не е подкрепа за ДПС, тя е подкрепа за българските семейства и българските деца. Искрено се надяваме, че тази подкрепа ще се затвърди и в пленарната зала", изрази надежда народният представител.

Той припомни, че станалата актуална сега в ЕК, ЕП и у нас Зелена сделка всъщност събира приоритетите, за които ДПС говори поне от три години насам - за чиста вода, чиста храна и чиста енергия.

"Виждаме, че тази тема подхващат вече и другите политически партии, за което ги приветстваме, и се надяваме този приоритет да стане национален и надпартиен. Тук не трябва да има политически сблъсък, а ние отново да намерим допирни точки и това да са приоритетите за всички и да ги използваме като възможност за развитие на нашата икономика, а не да очакваме негативен ефект от това. Така че, отново благодарим на всички, които виждат в това национален приоритет, и отново призоваваме да бъде надпартийно съгласието по тази тема, по която ние нямаме претенции за авторски права",апелира Халил Летифов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай