7 срещу Гергов в битка за БСП-Пловдив

Червените под тепетата си избират лидер днес

7 срещу Гергов  в битка за БСП-Пловдив | StandartNews.com
  • Червените под тепетата си избират лидер днес

Нажежено до червено под тепетата днес. Пловдивската организация на БСП си избира нов лидер. Седем се изправят срещу Георги Гергов в битката за лидер. Отявленият опонент на Корнелия Нинова в момента е областен шеф на социалистите, но според устава няма право на повече мандати на този пост. Затова той влиза в надпреварата за градски лидер. За него има и най.много номинации. Срещу Гергов излизат досегашният председател Красимир Трифонов, Иван Петков-Бебето, Атанас Петков, д-р Любомир Паунов, Йордан Василев,  Христо Бозуков и Юри Хоптериев. 

Иван Петков-Бебето е човекът на Нинова. Той открито защитава водачката си, през февруари направи форум с нейно участие в Пловдив.

Градската отчетно-изборна конференция на БСП ще започне от 10  часа в зала „България“ на Конгресния център на Пловдивския панаир. Дневният ред предвижда политически анализ и отчет за дейността на Градския съвет за мандата,  който ще бъде  представен от председателя Красимир Трифонов.  Доклад  за дейността и контрола по изпълнение на решенията ще представи Градската контролна комисия.

Общинските съветници и народните представители от БСП – Пловдив ще отчетат дейността си пред конференцията. Делегатите на  висшия орган, които са избрани от районните конференции, са 132 и те ще трябва да проведат четири избора – за председател  на Градския съвет и председател на Градската контролна комисия, както и членове на двата органа, съобщи „Марица”.

Кандидатите за председател на Градския съвет ще представят пред делегатите  своите виждания за развитието на организацията.  За членове на ГС има над 130 номинации, като в младежка квота се  състезават 30 социалисти.  

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай