630 млн. евро от ЕС за общините

630 млн. евро от ЕС за общините | StandartNews.com

Пловдив. Общините ще разполагат с около 630 млн. евро през следващия програмен период по новата Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Това съобщи зам.-министърът на земеделието Явор Гечев по време съвместното заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Южен централен район, което се проведе в Пловдив.

За да има яснота в работата на общините, от 2015 г. няма да има индикативни графици за прием по мерки от ПРСР, а направо ще се публикуват заповеди за прием. Така всяка община ще може да се подготви, като знае кога точно ще се състоят приемите по отделните мерки.

"Ръководството на МЗХ има политическата воля да се справи с натрупаните през последния програмен период проблеми в общинските проекти. За тази цел в новата програма авансовите плащания по общинските проекти ще се извършват след приключване на процедурите по обществените поръчки", каза зам.-министър Явор Гечев. Той поясни още, че най-голям поток от средства ще се насочи към изграждането на пътища, тъй като чрез тях се осигурява нормалното изпълнение на всички жизненоважни дейности. При изграждането на пътища задължително ще се полагат и инсталации за широколентов интернет на местата, където такъв не е наличен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай