60 км в час на три места по Хемус

60 км в час на три места по Хемус | StandartNews.com

Въвеждат специални правила по магистралите за празниците

Част от ремонтите по магистралите спират заради предстоящите празнични почивни дни. От 1 до 6 май по аутобаните в страната ще се осигурява максимална пропускливост в зависимост от обема и потока на трафика. Това увери министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

По двете магистрали - "Тракия" и "Хемус", вече започнаха ремонти, но част от планираните строителни работи са отложени за след Гергьовден, за да не бъде блокирано движението по празниците, обясни министърът.

Затворена ще остане магистрала "Хемус" при Елешница, ремонти има и на 61-ви и 67-и километър. На "Тракия" по време на празниците ще се ремонтира участъкът от 5-и до 90-и км. На тези места движението ще е двупосочно в едното платно и ще предизвика забавяне на трафика. Ограничението на скоростта е до 60 км в час и вече е въведен специален ред за движение от органите на МВР. "Апелирам пътуващите да имат търпение и да предвидят малко повече време за тези участъци", заяви Павлова. И допълни: "Очаквам от КАТ и МВР да се предложи в ненатоварената посока през празничните дни да има двупосочност в едната от лентите, а в другата движението да е еднопосочно. В момента специалистите преценяват дали това няма да предизвика опасност от катастрофи.


В последния работен ден - 30 април, се ограничава движението на тежкотоварни камиони над 12 тона по магистрали и натоварени пътища между 16 и 20 часа, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). В неделя, на 3 май, от 12 до 19 часа ще има по две ленти за движение в посока Перник - София на първокласния път Е-79.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай