330 студенти се събират заради младите роми

330 студенти се събират заради младите роми | StandartNews.com

Дискусия на тема "Перспективите на младите роми в България" ще събере в петък в Боровец над 330 студенти от ромски произход и наскоро завършилите висше образование, съобщи за "Стандарт" организаторът на събитието - депутатът от ДПС Александър Методиев.

Заявка за участие са подали над 800 души, представители на този етнос. В дебата ще се включат и тримата съпредседатели на ДПС Мустафа Карадайъ, Рушен Риза, Четин Казак, както и президентът на Световната ромска организация Йован Дамянович, Петко Асенов - комисар по въпросите на ромската общност в България на Световната ромска организация, председатели и представители на ромски организации в България. Събитието е организирано по повод отбелязването на Международния ден на ромите. Световният ден на ромите се отбелязва с инициативи в цялата страна. В Шумен за поредна година избират Мис и Мистър Рома. В Сливен ще отбележат празника с футболен турнир и изложба.

В София вицепремиерите Ивайло Калфин и Томислав Дончев ще участват във форум на тема "Европейските фондове: Възможности за подкрепа на ромската интеграция".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай