29 млрд. са исторически бюджет за страната ни

Ние получаваме 10% повече от това, което сме получавали преди

29 млрд. са исторически бюджет за страната ни | StandartNews.com

29 млрд. евро, които България ще получи от ЕС, са исторически бюджет за страната ни, заяви евродепутатът Андрей Новаков в ефира на Нова телевизия.

"Парите не са нула, както се опитват да ги представят от опозицията. Много от хората не разбират детайлите и европейското финансиране, но това не им е работа, 85% от тези пари са безвъзмездни", подчерта Новаков.

"Ние получаваме 10% повече от това, което сме получавали преди", каза още той.

По думите му другите държави получават повече пари, защото икономиките им са пострадали повече от пандемията. "Парите, които ще получим от ЕС, са застрахователна полица. Те ще достигнат до хората чрез оперативните програми. 200 млн., които премиерът издейства за северозападния край, е началото на края на това той да бъде смятан за най-беден", каза още евродепутатът.

Трябва ни медицински протокол на европейско ниво, за да се регулират отношенията спрямо пътуванията, каза Новаков по повод частичното затварянето на границите с Гърция и искането на отрицателен PCR тест за влизане в южната ни съседка.

"Разбирам хората, които протестират и имат разбираеми изисквания. Нашата работа е да ги чуем, но има малка част от тях се опитват да го извадят от нормалното", категоричен е той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай