125 години от организираното социалистическо движение на Бузлуджа

125 години от организираното социалистическо движение на Бузлуджа | StandartNews.com

Хиляди социалисти ще отбележат 125-ата годишнина на организираното социалистическо движение на Бузлуджа. Годишнината ще бъде отбелязана с поредица от събития:

На 29.07.2016г., петък, от 13.30 ч. в Габрово, в зала „Възраждане", ще се проведе национално съвещание на БСП под наслов „За задачите на БСП в Президентски избори 2016 г.". В него ще вземат участие: лидерът на левицата Корнелия Нинова, членове на Националния съвет на партията, народни представители от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, евродепутатите от БСП/ПЕС, общински, районни, градски и областни председатели на БСП, кметове.
От 15.45 ч. председателят Корнелия Нинова, членове и симпатизанти на БСП ще поднесат цветя на паметната плоча „Бузлуджански конгрес", Паметника на Васил Априлов, Паметника – костница на площад „Възраждане".
В 16.00 ч. на площада председателят на БСП ще даде старт на колоездачно състезание за Купа „Бузлуджа 2016 г.", а от 17.30 ч. на връх Шипка ще бъде награждаването на победителите в състезанието.
В 17.45 ч. ще бъдат поднесени венци пред храм-паметника „Шипка".
На 30.07.2016г., събота, в 7.15 ч. ще започне туристически поход от паркинга под връх Шипка до "Историческа поляна" на връх Бузлуджа
От 10.30 ч. в местността Историческа поляна ще бъде открит националният събор на левицата „Бузлуджа 2016 г." под наслов „За България, която обичаме" с поднасяне на венци и цветя на барелефа „Основоположници на социалистическото движение", на Паметника на Хаджи Димитър и на Паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.
В 11.00 ч. ще започне програмата, като за доброто настроение на присъстващите ще се погрижат гайдарите от формация „Орфикус" и дуо „Родопи", група „Белканто".
От 11.30 ч. лидерът на БСП ще даде началото на национален политически митинг.
Във втората част на художествената програма ще вземат участие: Георги Христов, Валя Балканска, Михаела Маринова, Йордан Здравков, група „Белканто", група „Виво Монтана" и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай