100 лева членски внос за кметове на ГЕРБ

Евродепутатите ще плащат още-голяма лепта на партията

100 лева членски внос за кметове на ГЕРБ | StandartNews.com

Кметовете и депутатите на ГЕРБ ще плащат по 100 лева членски внос на партията. Това заяви членът на изпълнителната комисия на управляващата партия Живко Тодоров, кмет на Стара Загора, пред Илияна Беновска. Той обяви, че сумата за евродепутати ще е още по-голяма. За редовите членовете годишната вноска ще е 2 лева.

ВИЖ ОЩЕ: Новият закон в ГЕРБ: Справедливост! /ОБЗОР/

Досега всеки партиен член внасяше по 2 лева, но вноските се увеличат заради държавната субсидия, която падна на 1 лев.

По повод дали бизнесът трябва да бъде пуснат за спонсор на ГЕРБ, той заяви, че не трябва да се допускат зависимости. Когато има колективни решения, грешките са много по-малки.

Местните проблеми ще се представят в партията от тримата кметове в ръководството - Йорданка Фандъкова, Димитър Николов и Живко Тодоров. Така, според тях, ще се подобри връзката между местната и законодателната власт. Конкретните ресори ще се разпределят на следващото заседание на ръководството на ГЕРБ в сряда.

Следващия месец ще има събрание на всяко населено място, след това те ще бъдат представят кандидатите пред изпълнителната комисия. На събранията по места ще се канят не само членове на партията, но и широката общественост, за да се чуят повече мнения за работата на градоначалника. По-рано днес, на националното събрание на ГЕРБ, лидерът Бойко Борисов настоя номинациите за кметове да не се обсъждат в затворени партийни събрания, а на широки обществени дискусии, на които да се чуе какво мислят и недоволните от партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай