Зловещо. 30 мин. бомби и павета по полицаите/ОБНОВЕНА/

Протестъри с маски и очила атакуват униформените

Зловещо. 30 мин. бомби и павета по полицаите/ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Зловеща агресия от страна на протестърите. Повече от 30 минути те хвърлят бомби, павета, камъни, бутилки и какво ил не срещу полицаите. Напрежението на жълтите павета ескалира.  Протестъри с маски и очила смениха яйцата с мощни бомбички и започнаха да обстрелват с тях полицаите. Експлозиите са твърде силни, за да са породени от пиратки. И са на всеки 15 секунди.

ВИЖ ОЩЕ: Хората скочиха срещу гамените

Митингаджиите от сутринта се пробват да щурмуват бившия партиен дом. Полицаите на първа и на втора линия сложиха каски и вдигнаха щитовете над главите си. Те обаче стоят във формация, закрити от щитовете си и не отвръщат на агресията. По-рано те бяха свалили щитовете си в знак на съпричастност с призивите за мирно протичане и ненасилие. Въпреки непрекъсната атака към тях, униформените стоят пасивни пред централния вход на бившия партиен дом.

ВИЖ ОЩЕ: Разказът на пострадалите полицаи

Част от протестиращите застанаха пред полицаите, за да спрат провокаторите, но това не попречи на обстрела. Трима от тях са ранени. Бомбичка гръмна в лицето на двама от тях, съобщава очевидец пред БЛИЦ. Има и пострадал полицай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай