„Златните“ се сбогуват с немските туристи

Всеки, който се връща от Варна в Германия, отива да прави тест

„Златните“ се сбогуват с немските туристи | StandartNews.com

 

Златни пясъци и Варна, две от най-популярните парти дестинации на германските туристи, попаднаха в списъка с предупреждения за пътуване на Института "Роберт Кох". Причината - силното нарастване на новите инфекции в десет нови региона на ЕС.

Варна и "Златни пясъци" са особено популярни сред германските туристи. Онези, които обичат да участват в плажни партита и шумни веселия, често пъти избират именно курортите около Варна. Защото там се лее евтин алкохол, а силната музика от дискотеките гърми по цяла нощ.

"Златните" вече имат славата на "най-дългата парти миля в България" и от години насам се конкурират с испанския оригинал в Ел Аренал, където жадни за веселия германски младежи от години насам прекарваха летния си отдих.

Представителите на българския туристически бизнес неизменно отричат съобщенията за липса на достатъчно предпазни мерки срещу разпространението на коронавируса, отбелязва "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг", цитиран от Бургас24.

Но поради значителното нарастване на новите инфекции германското правителство отправи предупреждение за туристически пътувания дотам.

Голям брой германските медии подчертават, че Варна е и едно от двете най-важни летища на българското Черноморие, както и това, че предупреждението засяга още областите Благоевград и Добрич. Отбелязва се и фактът, че германските туристи, заедно с руснаците и британците, са най-важната и многочислена група чуждестранни посетители на морските курорти.

Като рискови региони бяха определени и седем окръга в Румъния. Тези общо десет региона влязоха в списъка на Института "Роберт Кох" за местата, на които има повишена опасност от заразяване с коронавирус. България и Румъния са съответно четвъртата и петата страна от ЕС, за които има отправени частични предупреждения от Берлин, предава "Дойче Веле".

Други такива предупреждения са в сила за Люксембург, за белгийската провинция Антверпен и за три региона в Испания: Арагон, Навара и Каталуния, заедно с туристическата метрополия Барселона и плажовете по Коста Брава. Ново попълнение в списъка е австралийският щат Виктория.

Предупреждението не е забрана за пътуване, но има целта да окаже възпиращо въздействие. Положителен ефект от това е, че хората, които са имали резервации за въпросните региони, сега имат право безплатно да ги анулират. Всеки, който се връща в Германия от рисков регион, вече e длъжен да се подложи на тест за коронавирус. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай