Съветват Радев за нещо като "военен" преврат

Калина Андролова: Той президентството не може да си оправи, камо ли републиката

Съветват Радев за нещо като "военен" преврат | StandartNews.com

Популярната журналистка Калина Андролова написа нов гневен коментар за протестиращите и блокадите на възлови кръстовища в столицата.

Във Фейсбук тя пусна следния текст:

Бивши военни, както и служители на военното разузнаване и контраразузнаване съветват Радев за нещо подобно на "военен" преврат под формата на служебен кабинет, чийто мандат ще бъде удължен повече от три месеца.

Целта е да се направят решаващи промени в ключовите министерства, институции, агенции и пр., да се разгонят хората на ГЕРБ, да се изплашат симпатизантите, да се създадат условия за насочен контрол в последващия изборен процес.

Целият този заговор между подгонени олигарси, неолиберални мрежи, бивши и настоящи военни, и слаби в обичайна политическа среда партийни лидери (които виждат в груповата случайност своя звезден час) разкрива една много неприятна картина за близкото бъдеще на България.

Надрусани и пияни рано сутрин хипстъри говорят "умно" пред палатките си защо са блокирали София. Подчертават дебело как няма да си тръгнат.

Като ти плащат по 50 лева на ден плюс скаричка, що да не стоиш, има бирички, лафче, волейбол, плажче. Пърформънс на деградирали млади хора, чийто смисъл в живота е забавлението и анархията (поначало като протест срещу всичко в живота, за което е нужно известно усилие), и пр. Обясненията за високия дух на тези "ползвани" хора е просто нелепо.

Всички анализатори, които пишат, много добре знаят, че тези младежи са неориентирани и че изпълняват задачи на едни срещу други. Но въпреки това пишат епохални творби за тяхната нечувана смелост и класически възвишен дух.

Нищо такова няма. Има сваляне на кабинета срещу нещо, което е неизвестно, незаявено. Най-почтеното е да се обяви партия, която да постави своя фокус на политическата маса и да играе по законовите правила.

Без да се пропагандира, моля, че ГЕРБ ще фалшифицират изборите. Как тогава Радев стана президент? Защо не спечели Цачева?! Защото, когато има достатъчно избирателна енергия, няма значение кой организира изборите. Така Костов загуби изборите, така и царят загуби изборите, така Станишев загуби изборите.

За да има резултат протестът, трябва да има силни лидери. Такива няма. Това е базовият проблем на протеста. И всичко се накланя в полза на фатмака!

Само че той президентството не може да си оправи, камо ли републиката. Хипстъри докарват военни на власт! Хубава бира, а?! Това, което ни чака под шапките на военните, осъществено на практика от техните антиподи с хипстърска протестърска енергия, би било невиждан хибрид. Ако "революцията" им успее, едните ще трябва да елиминират другите.

НО, шампанско ще разлее внимателната неолиберална инфилтрация в състава на президентството. ТЕ ползват всички за целите си, не се гнусят, овладяват процесите, и накрая се оказва, че и враговете им са работили за тях. Трябва да признаем, че технологията е изключително ефективна, пичове!

Главните заблудени по Радев и хабер нямат как ще ги сготвят. Разбира се, задкулисното нашенско обединително звено ще остане – личните задачи на олигархията. А глупаците – лапат наденички на площада и говорят уверено за промяна на системата. Промяната, хипстъри, със сигурност няма да е във ваша полза. Ама, изпийте сега биричката и т'ва е.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай