Жестове от Пеевски за Пазарджик и Пловдив

Болничното оборудване за Белодробната болница в Пазарджик е на стойност 10 750 лв

Жестове от Пеевски за Пазарджик и Пловдив | StandartNews.com

Нови благородни жестове от най-големия дарител в България – народния представител от ДПС Делян Пеевски. Неговата компания "Интръст" ЕАД дари оборудване за Белодробната болница в Пазарджик и защитни облекла за медиците в Пловдив област.

ВИЖ ОЩЕ: Окръжна благодари на Пеевски за респираторите

Болничното оборудване за Белодробната болница в Пазарджик е на стойност 10 750 лв. Помощта за Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания съдържа 10 броя болнични легла, матраци и шкафчета към тях, които да бъдат използвани за пациенти с COVID-19.

ВИЖ ОЩЕ: И болницата в Гоце Делчев с дарение от Пеевски

Това  е поредната подкрепа на Делян Пеевски за Пазарджик. Преди няколко седмици кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви, че народният представител е най-големият дарител за областта, като помощта му само за МБАЛ Пазарджик надхвърля 82 000 лева.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски дари гора и 700 000 лв. на црънчани

Миналата седмица с дарение от 700 000 лв., направето от "Интръст", Делян Пеевски спаси гората на пазарджишкото с. Црънча. Вчера общинарите в областния град отмениха търга за продажбата й. Според волята на дарителя с половината от сумата гората ще стане парк "Свети Георги Победоносец", а другата част ще е за развитието на волейболен клуб "Хебър".

ВИЖ ОЩЕ: Световният червен кръст благодари на Пеевски

"Интръст"ЕАД е дарила и 300 защитни облекла за 24 660 лева за медиците на първа линия в лечебните заведения в Пловдив област.

Личната подкрепа на Делян Пеевски за над 30 болници в страната и медиците на първа линия вече надхвърли 6 милиона лева. Нещо повече – тя излезе от границите на България. Народният представител два пъти подкрепи лекарите в Северна Македония, Световният червен кръст му благодари за помощта към Италия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай