Жегата продължава, гарнирана с облаци

Горещо време с максимални температури между 32° и 37°, по-морето - по-ниски

Жегата продължава, гарнирана с облаци | StandartNews.com

Времето ще е предимно слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места в западната половина от страната ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен северозападен, в Източна България – югоизточен вятър. Горещо време с максимални температури между 32° и 37°. Атмосферното налягане ще остане близко до средното за август.

Над Черноморието ще бъде слънчево, привечер ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са между 26°-29°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево, около и след обяд ще има временни увеличения на облачността и на места в масивите от Западна България ще превали. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 26°, на 2000 метра – около 18°.

В събота ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността над отделни райони в източната половина от страната и на изолирани места, главно в района на Източна Стара планина, ще превали слаб краткотраен дъжд. За кратко вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде предимно слаб; температурите ще са почти без промяна, малко по-високи от обичайните за първата половина на август - преобладаващите максимални ще бъдат между 32° и 37°, по-ниски по Черноморието. В неделя и понеделник ще бъде слънчево и горещо, в началото на седмицата ще се усили вятърът от изток. Дневните температури ще се повишат и на места в равнинната част от страната максималните отново ще надхвърлят 35°, в отделни райони в понеделник до 37°-38°, а по-ниски, около 30°, ще остават по Черноморието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай