Жегата набира скорост! Видя се кога ще е най-големият ад с времето

Горещо с максимални температури предимно между 34° и 39°, в София - около 34°

Жегата набира скорост! Видя се кога ще е най-големият ад с времето | StandartNews.com

Времето днес ще е предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността и на изолирани места в следобедните часове ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен североизточен вятър. Остава горещо с максимални температури предимно между 34° и 39°, в София - около 34°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност и на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 30°, на 2000 метра – около 22°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има в сутрешните часове. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 30° и 34°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

И в петък ще бъде слънчево и горещо с максимални температури между 35° и 40°. Ще духа слаб, в Източна България - умерен североизточен вятър. След обяд над югоизточните райони ще се развие купесто-дъждовна облачност и на отделни места там ще превали и прегърми. През почивните дни и до средата на новата седмица ще е сухо, слънчево и много горещо. Ще е почти тихо или със слаб североизточен вятър. Температурите ще се повишат още и в югозападните и равнинните райони максималните ще са около и над 40°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай