Защо шофьорът на 404 не е реагирал на гаврата с дете

Паник бутанът се натискал само в извънредна ситуация

Защо шофьорът на 404 не е реагирал на гаврата с дете | StandartNews.com

За шофьора на автобус 404 гаврата с дете се оказа, че не е извънредна ситуация. Затова не е натиснал паник бутона. Само се обадил в диспечерския пункт. Това стана ясно след обясненията му пред столична община. Според правила паник бутонът се натиска само при извънредна ситуация. Затова кметът Йорданка Фандъкова разпореди проверка на поведението му.

ВИЖ ОЩЕ: Гавра с дете в рейс, никой не реагира

Припомняме ви, че в петък вечерта тирма мъже се изгавриха с 14-годишно момче, само защото носело екип на ЦСКА. В автобус 404 те накараха момчето да се съблече голо до кръста, заплашвайки, че ще го бият. Никой в автобуса не реагира на гаврата, с изключение на колежката от в. "Монитор" Мария Кадийска и зам.-директорката на столичното 112-о училище. Те позвънили на тел. 112. Шофьорът не спрял автобуса, заключил вратите, но тримата хулигани ги разбили и избягали. Тук все пак е България, казал водачът на детето. То учи в спортното училище и в събота извоюва сребърен медал на държавния шампионат по самбо.


Полицията е по петите на заподозрените за нападението над осмокласника. Записите от превозното средство са предадени на полицията и на тях лицата на нападателите, които очевидно са фенове на вражески отбор се виждали ясно.

"Те ме питаха: "От ЦСКА си, нали?". И аз им казах: "Да, играя за ЦСКА". След което те ми казаха да си сваля екипа. И да ме набият. Естествено извиках за помощ, но в автобуса само ме гледаха и никой не оказа съдействие", разказа момчето.

От Столичния автотранспорт заявиха, че водачът, който според разказите на свидетелите първоначално заявил, че камерите в автобуса не са работели, е подал сигнал за случилото се в диспечърския пункт. Той трябва да е дал показания за случилото се днес.

Премиерът Бойко Борисов се възмути, че пътниците в автобуса не са защитили детето. Той дори направи аналогия с възпитанието по време на социализма, когато това нямало да се случи. "Целият автобус щеше да скочи и да защити. Беше въпрос на чест да защитиш по-слабия. Възпитанието в това отношение бе по-добро", коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай