Защо кметът на Перник иска 5000 лева заплата?

Той заяви, че 4700 лева е заплата на шефа на общинския съвет, който работи само два дни месечно

Защо кметът на Перник иска 5000 лева заплата? | StandartNews.com

 

Заплата от 5000 лева ще ми помогне да мисля за града си, а не как да нахраня семейството си. Това каза кметът на Перник Станислав Владимиров пред бТВ по повод внесеното от него предложение за драстично увеличение на заплатата му след кризата.

Законът е много интересен и кметът трябва да направи предложение за заплатата си и да оцени собствения си труд, каза Владимиров и обясни: Първо, вкарахме докладна за по-ниска заплата – около 4200 лева бруто, което е 3700 лева чисто, но после сумата беше увеличена.

4700 лв. ще взима шефът на общинския съвет в града, но това е заплата за около два дни работа в месеца. Цялото общинско мнозинство е на ГЕРБ, мотивира се още кметът на Перник. Той се оплака, че ГЕРБ - Перник са дали една-единствена новина в последните месеци, и тя е била фалшива – за заплатата му. Общинските съветници пък не се включили изобщо в решаване на кризите с водата и хвостохранилището, каза Владимиров. Той се кандидатира от БСП, но докато траеше кризата с водата демонстрираше близост с премиера Бойко Борисов.

Кметът на София взима 2900 лв., на Пловдив – 1500, на Варна – 1600, на Мадан – 4600, на Перник - 5000 лв. Според него ниските възнаграждения по-скоро повдигат много въпроси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай