Започва онлайн обучение и в детските градини в София

Засега ще е само за четвърта група

Започва онлайн обучение и в детските градини в София | StandartNews.com

В очакване на решението на Регионалното управление по образование в София започна дистанционно обучение и на децата в детските градини, обяви за "Хоризонт" заместник-кметът по образование и култура Тодор Чобанов.

Това ще даде възможност на тези в 4-та група да покрият норматива за първи клас, посочи Чобанов:

"Истината е, че това е голямо изпитание за детските градини, тъй като те по принцип са организирани към отглеждане заедно с обучение на децата.

Убеден съм, че въпреки трудностите, децата ще успеят да покрият норматива и да се подготвят добре за следващите нива. Правим всичко възможно за плавното прехвърляне на децата в първа градинска група от яслените.

Нека тези родители, които имат някакви конкретни притеснения и въпроси, да се възползват от телефоните и имейлите на Дирекция "Образование" -  да ги зададат тези въпроси, за да можем действително да проведем едно добро класиране и да приемем максимално много деца в общинските детски градини".

На 15 май ще се извърши първото класиране за прием детските заведения в София. 11 790 са общо свободните места. Ако се наложи, заради извънредната ситуация в страната, свързана с коронавируса, сроковете може да бъдат удължени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай