Започва националният фолклорен събор „Рожен“

Съборът ще бъде открит от президента Румен Радев

Започва националният фолклорен събор „Рожен“ | StandartNews.com

Днес стартира съборът на народното творчество и животновъдството "Рожен" 2019 . Той ще бъде открит от президента Румен Радев. Началото е в 10.30 ч. с изпълнение на над 200 гайдари и легендарната Валя Балканска.

Надпяванията и надиграванията на фолклорните състави ще се проведат на 4 сцени на Роженските поляни. За първи път сред участниците са и фолклорни състави на бесарабски българи от Украйна.

Ще има изложения на занаяти, животновъдни и фермерски изложби, щандове на традиционни български ястия и храни от фермите. Във връзка с провеждането на събора се налагат промени в движението. Ограничава се движението на моторни превозни средства в участъка от отклонението за Пампорово до село Соколовци.

Вчера известни спортисти, като олимпийската шампионка по биатлон Екатерина Дафовска, носителят на световната купа по сноуборд Радослав Янков, боксьорът Тервел Пулев, автомобилният пилот Крум Дончев, състезателката по борба Елица Янкова участваха в разпъването на огромния трибагреник изработен специално за събора на народното творчество и животновъдство в Рожен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай