Започна форумът на Стандарт „Стара Загора срещу кризата”

Министър Емил Караниколов отговаря на въпроси на бизнеса

Започна форумът на Стандарт „Стара Загора срещу кризата” | StandartNews.com

ГЛЕДАЙТЕ ФОРУМА НА ЖИВО

Дискусията на „Стандарт” „Стара Загора срещу кризата” с участието на министъра на икономиката Емил Караниколов започна. Дълбоко вярвам, че само с общите усилия на изпълнителна, законодателна, местна власт, бизнес, наука и медии, може да се намерят правилните стъпки за смекчаване на финансовия удар от кризата – независимо дали става дума за държавната или общинска хазна, или за бюджета на десетките хиляди микропредприятия, каза главният редактор на „Стандарт” Славка Бозукова при откриването на втория форум от националната кампания „Заедно срещу кризата”.

Целта на срещата в Града на липите е в дискусионен режим между властта и бизнеса да бъдат обсъдени проблемите на отделните сектори в региона. „Тази дискусията е колкото важна за едната страна, толкова и за другата. Бизнесът има повече от всякога нужда чуе на каква държавна помощ може да разчита и то конкретно, а не по принцип, за да си направи краткосрочни или по-дългосрочни планове. Мненията и предложенията на работодатели пък са главния коректив за властта, докато чертае секторните и регионалните анализи, които ще са в основата за разработването на дългосрочната национална програма. Тази, която е важна не само за получаване на милиардите от новия програмен период на ЕС, но и тази, която трябва да трансформира икономиката ни така, че да осигури ускореното й развитие и то по региони”, подчерта г-жа Бозукова.   

Какви са икономическите приоритети на държавата и къде е Стара Загора в тях ще каже по време на дискусията министърът на икономиката Емил Караниколов. Заедно с него на въпросите на бизнеса ще отговарят шефът на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, директорът на агенцията за малки и средни предприятия Бойко Таков, директорът на агенцията за експортно застраховане  Момчил Ройнев и изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони” Антоанета Барез. Мерките на държавата за защита на работната сила у нас ще представи зам.социалният министър Зорница Русинова.

Визията за региона ще добавят и народните представители – Емил  Христов, Халил Летифов, Маноил Манев, Драгомир Стойнев и Георги Гьоков. Перспективите и проблемите за Стара Загора ще очертаят кметът Живко Тодоров, който е домакин на форума, и  областният управител – Гергана Микова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай