Загиналият лесничей щял днес да предложи брак

Приготвил годежен пръстен за приятелката си

Загиналият лесничей щял днес да предложи брак | StandartNews.com

Загиналият в пожара край Сандански 34-годишен лесничей Антон Гръбчев е трябвало днес да даде годежен пръстен на приятелката си и да й предложи брак. Това разказа брат му - Иван Гръбчев пред бТВ. Роднините на младия мъж ще търсят възмездия за трагичния чу край в съда. Гръбчев смята, че горските не са били обучени, за да са в пожара, както и че не са имали оборудване.

Двама мъже загубиха битката с огнената стихия край Сандански вчера, а един е с изгаряния. От „Пирогов“ потвърдиха, че той е с 24% изгаряния, като 5% са дълбоки, но е в стабилно общо състояние.

Братът на загиналия горски служител сподели, че се е чул с Антон малко преди да отидат на мястото на пожара. Звеното на горските в Петрич било повече надзорна група, но не знае защо са се озовали в огнената стихия.

„Майка ми още чака той да се прибере, всички сме в шок“, добави Иван Гръбчев. Той разказа още, че преди години брат му, като малък, на 3-годишна възраст, се изгорил с вода целия. “Без операции, по чудо се спаси тогава, не му даваха шанс. Беше толкова изплашен по принцип от тези работи, не знам как се е случило”, спомня си Иван Гръбчев.

Вторият загинал в пожара край Петрово е 48-годишният Валери Димитров. Приятелите му го описват като всеотдаен, отговорен и човек с голям опит. Те определиха смъртта му за нелепа. Според близките на служителя той е бил изненадан от нещо непредвидено и затова се е случила трагедията. Те призоваха и да се помисли за защитно облекло за горските служители, които наравно се борят с огнените стихии заедно с пожарникарите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай