Загиналите работници - без колани и каски

Направено е всичко възможно да ги спасят

Загиналите работници - без колани и каски | StandartNews.com

"Двамата работници, които загинаха в "Кремиковци" са извършвали реконструкция на сградата, не са били обезопасени, за съжаление, не са имали колани, каски. Още когато е дошла линейката, те са били в безсъзнание". Това заяви пред БНТ Лилия Донкова, кмет на район Кремиковци. 

Двамата работници са паднали от подемна машина от около 10 метра височина. Екипи на Инспекцията по труда правят проверка на място

Работниците са починали в двора на Окръжна болница - от Спешна помощ казаха за БНТ, че линейките са се движили със 140 километра в час, за да транспортират работниците възможно най-бързо, но това не е помогнало. Единият е бил около 40-годишен, другият около 30.

Работниците падат от машината малко след 10 часа тази сутрин. Отдолу настилката е от бетон. И двамата са били с много тежки наранявания.

Спешните екипи пристигат за 12 минути. Пострадалите в този момент са вече в шоково състояние. Транспортират ги в Окръжна болница, но не успяват да ги спасят.

И вишката, и кранът са собственост на строителната фирма. И двамата работници са имали трудови договори по информация на работодателя им.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай