За водата, разврата и чиновниците от МОН

Институциите не послушаха 100 000 учители, но спряха програма само заради една майка от Фейсбук

За водата, разврата и чиновниците от МОН | StandartNews.com
  • Институциите не послушаха 100 000 учители, но спряха програма само заради една майка от Фейсбук 

Една пернишка майка, воин на светлината и проводник на вселенската мъдрост, принуди цяло училище да спре програма за сексуално образование на децата. Това стана след кресливи твърдения, че на тази възраст тяхното любопитство щяло да бъде ненужно провокирано и след допълнението на мъжа й, че в Канада хиляди деца били изнасилвани от осиновителите си, още преди да им е дошла първата менструация.  

Шефката на Регионалното управление на образованието, допуснало програмата, която при това е по желание на децата и не е задължителна, получи наказание.  

Въпреки че биографията на дамата, противник на въпросното обучение /ако проверим в интернет/, е достатъчно красноречива, за да може върху нея завършващ млад психиатър да напише дипломната си работа.  

Изумително е как напоследък институциите капитулират пред 

нелепи протести и истерии 

индуцирани в социалните мрежи от неспециалисти, стига под тях да са натрупани значително количество лайкове и споделяния. Вместо да говорят, да комуникират, да обсъждат темите, които на някои любители на конспиративни теории се виждат странни или опасни, те затвърждават параноите и психозите на част от родителите, че "има нещо там", като спират или поне забавят предложени решения на сериозни проблеми, които трябва да бъдат приети.  

С което потвърждават тезата, че "няма дим без огън" - щом са го спрели този проект, "докато се постигне обществено съгласие", значи в него наистина има нещо мътно.  

Конспирациите и протестите се роят, а чиновниците с пламенен комсомолски патос преправят кухите фрази в документите си с други кухи фрази, само и само да не разяснят истинския смисъл на онова, което предлагат. Опасявам се, че вече и те не го знаят, а карат само на директиви. 

И докато министерството реагира на всички налудничави протести в интернет, оставя без отклик нещо, зад което застават десетки учители и за което вече бе изпратена петиция до МОН - искането за отмяна на националното външно оценяване в четвърти клас. От доста време преподавателите в начален курс твърдят, че то  

не носи нищо освен стрес на децата 

и не служи за никакви цели, освен за статистиката на МОН.  

Нещо повече, тази година чиновниците в министерството дори го усложниха.  

Цял синдикат /"Подкрепа"/ направи допитване до преподавателите дали то трябва да бъде запазено, и преобладаващото количество преподаватели са против. Да, в момента това оценяване е задължително, защото е записано в закона за училищното образование. Но закон лесно се променя. 

Оказва се, че министерството може да се вслуша в исканията на всеки психотичен родител, събрал повечко лайкове в социалните мрежи, но не и в своите близо 100 000 учители, когато имат определени искания, при това професионално аргументирани.  

А това вече не е логично. За сметка на това ни остава утехата, че в Перник може да няма вода, но вече няма да преподават и развращаващи знания в часовете по сексуално образование.  

Днес в Перник, а утре и в други градове.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай