За уикенда! Полицията обяви извънредни мерки

От четвъртък до неделя вечерта е предвидено засилено полицейско присъствие

За уикенда! Полицията обяви извънредни мерки | StandartNews.com

Заради дългия уикенд – деня на Съединението, събота и неделя – се очаква много българи да тръгнат на път. Полицията обяви извънредни мерки във връзка с натоварения трафик.

От четвъртък до неделя вечерта е предвидено засилено полицейско присъствие по всички основни пътни артерии в цялата страна. Фокус за екипите на „Пътна полиция“ ще бъдат проверки за шофиране под въздействието на алкохол и наркотични вещества, както и за спазването на ограниченията на скоростта и шофиране в аварийната лента.

“Пътна полиция“ отче ръст на заловените шофьори в нетрезво състояние през първите дни на септември миналата година, спрямо същия период през 2022 година.

Очаква се интензивният трафик в столицата да започне още в четвъртък вечерта. Затова органите на реда ще съдействат за облекчаването на трафика на входа и изхода на големите градове, както и на морските курорти.

От полиция съветват, преди да тръгнем на път, да проверим пътната обстановка. А ако ще напускаме страната, да сме наясно с трафика по граничните пунктове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай