Ястреб на Костов защити русофилите

Обвиненията за шпионаж да кьорфишек, русофилите нямат такава информация, обяви ген. Атанасов

Ястреб на Костов защити русофилите | StandartNews.com

Ястребът на Костов – Атанас Атанасов, лидер на ДСБ и виден русобоф, хвърли в скупор съпартийциште си от Градската десница като защити русофилите в разгорелия се шпионски скандал.  Човекът, който преди 20 години изгони от България Михаил Чорни и още двама руски бизнесмени, рязко обърна палачинката и обяви, че в сегашния скандал изобщо не ставало въпрос за работа срещу националната сигурност на България. Увлечен в започналата битка за местните избори, някогашният шеф на разузнаването Атанасов заяви, че нямало шпионаж, а „предизборни маневри на двама души – Борисов и Гешев".

"Тъй като се очертава Борисов да загуби местните избори, а Гешев се притеснява от това, че се надига протест срещу неговия избор за главен прокурор, тези хора си служат със злоупотреба с власт, за да могат да манипулират общественото мнение. … Това е елементарна акция за задържане на отлива на десни избиратели към ГЕРБ. Тази история е абсолютен кьорфишек“,  коментира по БНТ ген. Атанасов.

Явно тези хора в кръга "Русофили" обичат Русия, но това не е наказуемо по Наказателния кодекс, оневини обвинените за акция срещу Републиката ген. Атанасов. И връщайки се към шпионското си минало намери и аргументи за опрадаването му: "За да имаме съставомерност на това деяние, тези хора трябва да са приели да се поставят в услуга на Русия като шпиони, което означава, че те трябва да имат достъп до класифицирана информация в България, която да събират и изнасят, а тези хора, които са привиквани или задържани – не знам да имат достъп до такава информация“.

За да знае или не знае с каква информация разполагат разследваните, ген. Атанасов или още има свои къртици в ДАНС или е в близки отношения със самите „Русофили“. Разбира се, ген. Атанасов, както и цялата (раз)градска десница мълчат по разкритията, че в дъното на комплота е близкият до тях банкер беглец Цветан Василев. За него прокуратурата разкри, че е финансирал подготовката на проруска партия и че е бил в тясна връзка с шефа на „Русофили“ Николай Малинов и руският бизнесмен Константин Малофеев. Малинов вече е с повдигнато обвинение за дейност срещу Републиката и наложена гаранция от 50 000 лв. Топлата връзка между Цветан Василев, Малофеев и Малинов бил ген. Решетников, на когото ДАНС наложи 10-годишна забрана да влиза в България. Нищо чудно накрая да се окаже, че с проруската партия са се заели най-големите ястреби в България само и само да се опитат да спрат Гешев, който обяви в програмата си, че ще разследва големите приватизационни сделки на прехода. А най-спорните от тях бяха по времето на Командира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай