Вятър от североизток леко ни разхлажда

Дневните температури ще спаднат и преобладаващите максимални ще бъдат между 9° и 14°

Вятър от североизток леко ни разхлажда | StandartNews.com

Със слаб, в Източна България - умерен вятър от североизток ще проникне малко по-студен въздух, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Облачността ще е разкъсана, над източната половина от страната значителна, но без съществени валежи. Дневните температури слабо ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 9° и 14°. Минимални температури – между минус 3° и 2°. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за март.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но без съществени валежи. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха и морската вода: 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е предимно значителна, но без съществени валежи. Ще духа умерен, по билата силен вятър от север-североизток. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра – около минус 4°.

През следващите дни до събота отново ще се затопля и в събота максималните температури ще достигат на места до 20°. Облачността ще е разкъсана, предимно значителна над източните и южните райони, но ще е без валежи. Вятърът ще е слаб, до петък - североизточен, над Западна България ще е почти тихо. В събота вятърът временно ще придобие южна компонента, ще остане слаб. През деня ще има повече слънце, но към вечерта от север ще започне увеличение на облачността, което през нощта срещу неделя ще обхване цялата страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай