ВСС не съгласува бюджета за съдебната власт

Това съобщиха от пресцентъра на съвета

ВСС не съгласува бюджета за съдебната власт | StandartNews.com

Пленумът на ВСС не съгласува Проекта на решение на Министерския съвет за одобряване на законопроект за държавния бюджет на Република България за 2020 г., съобщиха от пресцентъра на съвета.

Причината е разлика от 88,0 млн. лв. между проекта на бюджет на съдебната власт за 2020 г. /859,3 млн. лв./ и предложението на МФ /771,3 млн. лв./. заради които няма да могат да се обезпечат предвидени дейности от ВСС. Такива дейности са назначаване на 110 съдебни служители; ремонт и придобиване на сгради в размер на 33,0 млн. лв и други. От ВСС съобщават още, че на 7 ноември представители на съдебния съвет ще проведат среща с докладчиците от Европейската комисия за демокрация чрез право (Венецианската комисия). Посещението на Венецианската комисия е във връзка с отправено искане за становище по измененията в НПК, предвиждащи процедура за наказателно преследване на председателите на ВКС, ВАС и главния прокурор.

В Програмата на представителите на Венецианската комисия са предвидени срещи с министъра на правосъдието, парламентарните групи на ПП ГЕРБ, "БСП за България", ДПС, "Обединени патриоти", "Воля - Българските родолюбци", както и с председателите на ВКС, ВАС и главния прокурор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай