Всеки четвърти познава откачил от мерките

Поредно социологическо изследване показва интересни факти

Всеки четвърти познава откачил от мерките | StandartNews.com

Новите мерки срещу коронавируса по-скоро се приемат добре и може би ще подействат за намаляване на страховете.

Обществото обаче продължава да изглежда объркано. Не е малка популярността и на алтернативните прочити на ситуацията, според телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл" с 800 интервюта, проведен в периода 27-29 ноември.

56% подкрепят новите мерки, 42% - не, а има и малко колебаещи се. Неяснотата за перспективата води и до сериозни дялове на свидетелства за психични проблеми и травми.

65% от запитаните се съгласяват, че кризата с Ковид на практика е объркала живота им. 34% не смятат така, а има и малко, които се затрудняват да определят.

Но, забележете! 21% от запитаните пък казват, че имат познати или близки, които в резултат на кризата с коронавируса имат психически проблеми. Тези дялове не са малки и свидетелстват ясно какви щети може да нанесе нагнетяването на допълнителна паника в такива моменти, посочват анализаторите.

През лятото, например, мнозинство от над 60% беше против втвърдяването на мерките, въпреки нарастващите и тогава случаи. Към началото на ноември обаче мненията „за“ и „против“ втвърдяване на мерките вече бяха поделени равно.

Надеждата на 25% е, че кризата ще отшуми до пролетта, 16% избират "до лятото", 3% допускат завършекът да e през есента, а 9% - в края на 2021 г. Останалите признават, че не могат да определят.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай