Времето: Слънцето се показва след дни на мрак

Максималните температури ще бъдат между 9° и 15°

Времето: Слънцето се показва след дни на мрак | StandartNews.com

В по-голямата част от страната и днес започва с ниска облачност и мъгли, на места с ръмежи. Минималните температури са между 2° и 9°. Подобрение на видимостта и по-съществени намаления на облачността ще има над югозападните райони, а след обяд - и на много места в западната половина на страната. Максималните температури ще бъдат между 9° и 15°.

По Черноморието през целия ден ще бъде облачно и мъгливо. Ще има и слаби валежи от дъжд Ще духа слаб, в Източна България - умерен североизточен вятър.

В планините ще бъде предимно облачно, в отделни райони ще ръми. Повече слънце ще има по най-високите части и след обяд над масивите в югозападната половина на страната. Вятърът ще е слаб до умерен, от запад. Максимална температура на 1200 м ще бъде около 9°, на 2000 м - около 4°.

В петък и събота ще преобладава облачно време, но само на отделни места ще има валежи от дъжд, предимно слаби. В неделя и понеделник вероятността за валежи е малка. Сутрин ще има значителна облачност и намалена видимост, но през деня облачността в много райони ще се разкъсва и ще намалява. Температурите ще останат почти без промяна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай