Времето се разваля до часове. Вижте къде ще гърми и вали

Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в София - около 26°

Времето се разваля до часове. Вижте къде ще гърми и вали | StandartNews.com

Времето днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в котловините, равнините и по крайбрежието на морето ще има мъгла или ниска слоеста облачност. След обед от запад облачността ще се увеличава и до вечерта на места в планинските райони на Западна България ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, който до вечерта в западните райони ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в София - около 26°.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обед от запад облачността ще се увеличава и до вечерта в масивите в Западна България ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 12°.

В сутрешните часове по Черноморието ще има мъгла или ниска слоеста облачност. През деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 23° и 26°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В четвъртък облачността ще намалее и над по-голямата част от страната ще се установи слънчево време. Вятърът ще бъде от юг-югоизток, в Източна България – до умерен. В петък и събота ще е предимно слънчево, в сутрешните часове ще е почти тихо и на места в Източна България за кратко ще има ниска облачност или намалена видимост. Вятърът ще остане югоизточен, в източната половина от страната до умерен. Температурите ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 28° и 33°. В неделя в Западна и Северна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи и на много места в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Очакват се локални значителни количества. Температурите ще се понижават и към 15 часа ще са в широк интервал: от 20°-22° в западните райони до 32°-33° на места в Горнотракийската низина. Привечер и през нощта валежите ще обхванат и източните райони. По линията на преминаващия фронт ще са интензивни и с гръмотевици. В понеделник ще бъде облачно, ветровито и дъждовно; има повишена вероятност на места в Централна и Североизточна България валежите да са значителни. Температурите ще са с малък дневен ход и максималните ще са с 10-15 градуса по-ниски в сравнение с предишните дни. Във вторник валежите постепенно ще спират облачността ще започне да се разкъсва. Доста хладно време, с предимно умерен северозападен вятър и максимални температури между 11° и 16°, в югоизточните райони до около 20°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай