Времето се обръща, валежи и гръмотевици в големи части от страната

Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, в София - около 30°

Времето се обръща, валежи и гръмотевици в големи части от страната | StandartNews.com

Ще преобладава слънчево време. След обед и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-значителни ще са валежите в крайните югоизточни райони. Ще духа слаб и умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, в София - около 30°.

В планините ще преобладава слънчево време. След обед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд. Временно интензивни ще са в района на Странджа-Сакар. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра 17°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. След обед и през нощта, главно по южното крайбрежие, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 29° и 32°. Температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

През следващите дни въздушната маса над страната ще е неустойчива. В часовете до обяд над повечето райони ще преобладава слънчево време. След обяд и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На повече места и по-интензивни ще са явленията към четвъртък-петък. Във вторник вятърът ще е от изток-североизток, в Източна България до умерен; в сряда и четвъртък - от север-северозапад, в петък и през почивните дни в Източна България отново ще стане от североизток. Във вторник преобладаващите максимални температури ще бъдат между 30° и 35°, а през следващите дни постепенно ще се понижават и в петък ще бъдат между 26° и 31°. През почивните дни валежите ще намалеят, температурите слабо ще се повишат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай