Времето полудява! Температурите падат с 15 градуса

Седмичната прогноза включва дъждове и гръмотевици

Времето полудява! Температурите падат с 15 градуса | StandartNews.com

Времето полудява. Добре е да извадите по-топли якета, защото до 48 часа температурите падат с 15 градуса.

От петък до неделя живакът в термометрите ще рухне от от 31 на 15 градуса, сочи прогнозата.

Минималните температури пък ще паднат до около 10 градуса.

Времето днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток, в Източна България - до умерен от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в София - около 27°.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра – около 14°.

По Черноморието също ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 24° и 26°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В петък и събота ще остане слънчево. В нощните и сутрешните часове ще е почти тихо и на места в Източна България ще има ниска облачност или мъгла. През деня ще духа слаб, в източните райони до умерен югоизточен вятър. Температурите още малко ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 28° и 33°, минималните – предимно между 12° и 17°. В неделя ще започне промяна на времето. В Западна и Северна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи и на много места в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Очакват се локални значителни количества. Температурите ще се понижават и към 15 часа ще са в широк интервал: от около 20° в западните райони до 30°-32° на места в Горнотракийската низина. Привечер и през нощта валежите ще обхванат и източните райони; там вятърът временно ще бъде от североизток. По линията на преминаващия фронт валежите ще са интензивни и с гръмотевици.

В понеделник ще бъде облачно, ветровито и дъждовно; има повишена вероятност на места в Централна и Североизточна България валежите да са значителни. Температурите ще са с малък дневен ход и максималните ще са с 10-15 градуса по-ниски в сравнение с предишните дни.

През нощта срещу вторник валежите постепенно ще спират, най-късно в източните райони, през деня и облачността ще започне да се разкъсва. Доста хладно време, с предимно умерен северозападен вятър, който ще отслабне. Сутрешните температури ще са по-ниски, а дневните съвсем слабо ще се повишат.

В сряда ще преобладава слънчево време, без валежи. Вятърът ще се ориентира от юг, ще бъде слаб. Сутрешните температури ще са предимно между 6° и 11°, дневните – между 20° и 25°.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай