Времето: Мъгла обхваща равнините в страната

Максималните температури ще са от 9-10° в местата с трайна ниска облачност до 17-18° в районите, където ще бъде слънчево през целия ден

Времето: Мъгла обхваща равнините в страната | StandartNews.com

Днес в равнинната част от страната и на места в котловините през по-голямата част от деня ще се задържи с ниска облачност или мъгла. Над останалата част от страната ще е предимно слънчево. Ще се появи съвсем слаб изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са от 9-10° в местата с трайна ниска облачност до 17-18° в районите, където ще бъде слънчево през целия ден. Атмосферното налягане ще се понижава, но ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието през по-голямата част от деня ще има значителна ниска облачност, в отделни райони с мъгла. След обяд ще има по-съществени разкъсвания на облачността до предимно слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури между 13° и 16°. Температурата на морската вода е около 16°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево и топло за сезона. Сутринта на места в котловинните райони ще има мъгла. Ще духа слаб изток-югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 9°.

В понеделник времето ще се задържи без съществена промяна. В планинските райони ще е слънчево и топло за ноември, а в равнинната част от страната на много места ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност. Вятърът ще е слаб от изток-североизток. Минималните температури ще са между 2° и 7°, а максималните - между 9° и 14°. Във вторник и сряда над по-голямата част от страната ще се задържи предимно облачно и мъгливо, в отделни райони - с ръмежи. Минималните температури ще са малко по-високи, а дневните - почти без промяна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай