ВОЛЯ дари читалища с името на Апостола

Плевенската библиотека бе пълна с деца, каза народният представител Полина Цанкова

ВОЛЯ дари читалища с името на Апостола | StandartNews.com

В памет на Апостола на Свободата Васил Левски и по повод 146-та годишнина от трагичната му гибел, народните представители от парламентарната група „ВОЛЯ-Българските Родолюбци” посетиха читалища в страната, които носят неговото име. Депутатите подариха плакати с лика на героя и сборници „Епопея на забравените” на Иван Вазов.

Полина Цанкова беше в регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Плевен. „Заварих читалнята пълна с деца, които присъстваха на урок по родолюбие. Само така ще им предадем завета на героите ни", заяви г-жа Цанкова.

Пламен Христов и Албена Найденова посетиха читалището в столичния квартал „Сухата река“, а Симеон Найденов – варненското Народно читалище „Васил Левски – Галата 1927“.

В Нова Загора книги и палакати от името на „ВОЛЯ – Българските родолюбци“ получи Народно читалище "Диньо Петров Сивков-1870“, а в град Твърдица - НЧ “Св.св. Кирил и Методий 1914”.

Елена Аксиева занесе подаръците на читалищата в Карлово, в с. Дълго поле и в Асеновград, участва във възпоменателния митинг пред паметника на Апостола.

Депутатът Симеон Найденов се поклони пред великия българин във Варна като поднесе венец от лидера на партията Веселин Марешки и от ВОЛЯ.

Народните представители от групата занесоха венец и пред паметника на Апостола в София, Стара Загора и Сливен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай