Събота,

Военни дирят изчезналите под вр. Ботев баща и син

От: Рачо Рачев -
A
A
A

Четвърти и вероятно последен ден от издирвателната акция на бащата и сина от Стара Загора започна рано тази сутрин. Към спасителите днес се включиха и военни от 61-а Стрямска механизирана бригада в Карлово.

Снощи е решено и военните да се включат в акцията, като те осигуряват и безпилотен летателен апарат, каза бригаден генерал Деян Дешев.

Ако и в днешния четвърти ден издирването се окаже безуспешно, акцията ще бъде прекратена, обяви пред БНТ ръководителят на спасителната операция Емил Нешев.

Последната надежда за откриване на двамата изчезнали старозагорци е в малък и труднопроходим терен в коритото на река Тунджа в ниската част на планината.

Във вчерашния пиков ден на акцията се включиха над 50 спасители, заедно с подготвени за издирване кучета, беше използвана и въздушна техника, но издирването остана без резултат.

Преди това, в петък, беше открит челник близо до заслон Бункера, това остава единствения знак, който донякъде оказва приблизителен периметър, в който да се съсредоточат издирващите.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички