Внимание! Очевидци със смразяващи думи за бурите /ОБНОВЕНА/

Ще има силни валежи и гръмотевици

Внимание! Очевидци със смразяващи думи за бурите /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Студеният атмосферен фронт навлезе в Западна Европа и премина през Северозападни Балкани. Той доведе до силни гръмотевични бури в Хърватия, Сърбия и Румъния, а ураганните ветрове и градушки в раойна на Карпатите опустошиха огромна по площ иглолистна гора.

Това заяви Никол Станкулова и уточни, че за съжаление през следващите часове подобни явления се очакват и у нас.

Започналите гръмотевични бури ще продължат, като през нощта постепепенно ще обхванат и централните раойни от страната. Утре сутринта валежите временно ще отслабнат, но следобед в южните и североизточните райони ще има нови дъждове с гръмотевици, а на северозапад ще е без валежи, добави по Нова Тв тя.

За Източна България важи жълт код, а за Северозападна  оранжев за опасно време. Отново има вероятност за интензивни дъждове с усилване на вятъра и градушки, каза още синоптичката.

Очевидци пуснаха видеа преди стихията днес.

"Страшно е, не сме виждали такова нещо. Това ще ни размаже", коментират те.

Процесите ще са бавноподвижни, като клетките ще се сливат в големи системи, от които ще паднат почти повсеместни порои с условия за локални наводнения.

При някои от бурите очаквайте и пориви на вятъра над 80 км/ч., както и средна към едра градушка!, добавят от „Метео България“.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай