Вижте самолета за $45 млн. на Божков

Bombardier Global 5000 е едно от най-луксозните изпълнения

Вижте самолета за $45 млн. на Божков | StandartNews.com

Чисто нов и магалуксозен самолет за 45 милиона долара си е купил укриващият се от правосъдието в Дубай милиардер Васил Божков. Машината Bombardier Global 5000 е едно от най-луксозните изпълнения на въздухоплавателни средства, съобщи "Монитор".

ВИЖ ОЩЕ: Найденов: Божков плащаше на 70 любовници

Самолетът е така проектиран, че в него може да се върши всичко - от провеждане на бизнес срещи до релаксиране и забавление. След суперлуксозната яхта,  Божков си е купил преди 2 години това авиобижу.

ВИЖ ОЩЕ: Шеф на bTV канен от Божков в скъпи курорти

"Доста хора развеждаше по скъпите курорти - Куршевел, Сен Тропе, Сардиния и Миконос... Ако има интерес от теб, те развежда. Храни те, пои те, а после ще те прецака. Той водеше и Флориан Скала (главният изпълнителен директор на bTV) по Куршевел. Същото правеше и с международния аферист Барак Алон", разкри пред Канал 3 и Блиц Цветомир Найденов, който повече от 30 години е бил съдружник на Божков.

ВИЖ ОЩЕ: За шоуто на Божков и отмъщението на Черепа

Всеки детайл в кабината на самолета Global 5000 е внимателно проектиран, за да поднесе най-удобното летене за бизнес самолет. Усъвършенстваният дизайн на крилото осигурява спокоен полет. Този самолет има най-широката кабина в своя клас с повече място от най-близкия си конкурент, осигурява максимален комфорт и изключително изживяване.

ВИЖ ОЩЕ: Божков влезе в кожата на Цв.Василев

Наличната технология Ka-band позволява на пасажера да е свързан с интернет във всеки един момент. Технологията дава най-бързата налична интернет връзка по време на полет в световен мащаб,  осигурява видеоконферентна връзка, стрийминг на живо или дори онлайн игри. Освен това пътникът има и постоянен достъп до личните си вещи от багажното отделение през целия полет.

">

Самолетът Global 5000 поддържа изумителна гама от възможности при излитане от мокри и къси писти. Капацитетът на пътниците в самолета е до 16 души.

Хазартният бос Васил Божков притежава и  великолепната 88 метрова яхта "Малтийският сокол", на стойност над 160 милиона долара, която е една от перлите в колекцията от скъпи играчки на обвинения в 11 тежки престъпления бизнесмен.

Легенди се носят за пищните купони с десетки рускини забавляващи Божков сред разкошния интериор на "Малтийския сокол" край водите Куршавел. На ултратузарската яхта на хазартния бос са гостували особено в последната година единствено руснаци. Това е поредната връзка на олигарха Божков със забегналия в Белград Цветан Василев, който открадна 5-6 млрд. лв. от КТБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай