Вижте молбата на бащата на Андреа към Борисов

Премиерът ще се срещне с почернения родител, ще има промяна в НК за непълнолетните убийци

Вижте молбата на бащата на Андреа към Борисов | StandartNews.com

Обръщам се към премиера Бойко Борисов, който също има дъщеря – моля ви, променете закона и нека убиецът на моето дете получи доживотна присъда. Това заяви почерненият Асен Руменов, баща на зверски убитата в с. Галиче 18-годишна Андреа. В момента законът позволява убиецът Аксел Олегов да получи най-много 12 години затвор, защото е непълнолетен – на 17 години. При добро поведение, той може да излезе предсрочно много по-рано. Това предизвика гнева не само на близките на Андреа, но и на цялото с. Галиче. Хората се вдигнаха на протест и настояват за промяна на Наказателния кодекс.

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с Асен Руменов, съобщиха час по-късно от Министерски съвет. Министър-председателят ще обсъди с бащата какви промени в НК ще бъдат направени.

В момента само убиецът има права – детето ми, ние , всички българи, които искаме справедливост нямаме, каза с насълзени очи Руменов. Той призна, че живее, за да гледа сина си. По-малкият брат на красавицата е на антидепресанти, предстоят сеанси с психолози. Бащата е силно притеснен дали момчето изобщо ще успее да се справи с болката от загубата на сестра си. Двамата се гледали един друг. Неприятно ми е, че медиите в България пишат, че съм отишъл на гурбет, сякаш съм избягал от отговорността си за децата, каза Руменов. Той сподели, че с майката на Андреа и брат й са разделени от години. Преди много години поех попечителството над децата си и живея, за да се грижа за тях, продължи изповедта си родителят. Решението да отиде в Англия, за да осигурява пари, взел заедно с децата си – след разговор с тях. Заминах, защото тук не можех да осигуря бъдеще на децата си. Много ги обичам, много трудно решение беше. Мислех, че избирам по-малкото зло, а то се оказа по-голямото, сподели бащата. Дни преди фаталния за Андреа петък й казал по телефона, че ако тя пожелае ще се върне в България, независимо че не е ясно как ще се справят.

Вече няма смисъл да се връщам в България, каза Руменов. И допълни: Не си заслужава да живея в държава, която дава право на убиец.

Андреа беше ангелче. Нищо лошо не е направила на никого, добро, прилежно момиче. Винаги съм учил децата си преди всичко да бъдат човеци, сподели още почерненият родител. Мечтата на красавицата била да  завърши, да има семейство с приятеля си, с когото са заедно 4 години.

Руменов не иска да вижда убиеца Аксел. Не искам, защото не знам каква ще е реакцията ми. Няма по-лошо от това – да загубиш детето си, призна родителят.

Аксел е отглеждан от баба си и дядо си. Завършил е само 1 клас. Статистиката в България сочи, че поне единият родител на всяко четвърто дете е на гурбет, за да може да го издържа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай